VVD Financiën Dag zaterdag 17 juni 2017: nieuwe inzichten en stof tot nadenken

Op het inspirerende Koetshuis De Zadelhoff werd de dag geopend door Eric Wetzels, waarnemend voorzitter van het VVD-hoofdbestuur. De eerste lezing was voor rekening van Hans Hoogervorst, voormalig Minister van Financiën en momenteel voorzitter van de IASB, met als onderwerp “Schuld en boete”. Hoogervorst waarschuwde voor de hoge mate van schuldenlast in de wereld en in Europa, waar wij zijns inziens vroeg of laat voor moeten boeten. Aansluitend vonden gelijktijdig twee deelsessies plaats. Onder leiding van Arthur van der Wal, directeur bij Nationale-Nederlanden, en pensioenadvocaat Wim Thijssen werd in de ene deelsessie gediscussieerd over de haalbaarheid van een toekomstbestendig pensioenstelsel. De andere deelsessie behandelde de betekenis van Fintech voor de Nederlandse economie. Holland Fintech-CEO Don Ginsel en Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen lieten hun licht hierover schijnen. 

Na een goede lunch in de zon hadden de aanwezigen wederom de keuze uit twee gelijktijdige deelsessies. In de eerste deelsessie richtten fiscalist Bartjan Zoetmulder, Tweede Kamerlid Aukje de Vries en Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen hun aandacht op de toekomst van belastingdeals. Bij de tweede sessie ging Tweede Kamerlid Mark Harbers in debat met econoom Roelof Salomons over de verschillende visies van politici en economen op financiële onderwerpen. De dag werd op belangwekkende wijze afgesloten door oud-minister van Financiën en oud-ABN AMRO bestuursvoorzitter Gerrit Zalm, die zijn gedachten liet gaan over de stand van zaken in de financiële sector. Onder het genot van een drankje spraken de aanwezigen na over de behandelde onderwerpen. Al met al bracht de dag de bezoekers veel nieuwe inzichten en verdere stof tot nadenken.

Ook eens een bijeenkomst van het VVD Thematisch Netwerk Financiën bijwonen? Dat kan! Word ook lid van ons netwerk via MijnVVD.nl en kijk op onze activiteitenpagina voor de eerstvolgende bijeenkomst. Of schrijf je via financien.vvd.nl in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de openbare evenementen en het laatste nieuws.